Onze Goede Doelen

Ontdek welke lokale goede doelen wij een hart onder de riem trachten te steken.

Het Zavelhuis

Wij besloten om in het jaar 2018-2019 specifiek de doelen ANBN en Het Zavelhuis te ondersteunen.

Project het Zavelhuis is geïnspireerd op recente initiatieven waarin de zorgsector én geëngageerde privépersonen de handen in elkaar slaan om een oplossing te vinden voor het probleem van de verontrustend lange wachtlijsten voor mensen met een beperking.

[bezoek de website van Het Zavelhuis]

ANBN

Wij besloten om in het jaar 2018-2019 specifiek de doelen ANBN en Het Zavelhuis te ondersteunen.

ANBN, of vereniging Anorexia Nervosa – Boulimia Nervosa, is een informatie- en ontmoetingsplaats waar iedereen met vragen of zorgen rond eetstoornissen welkom is. De Vereniging ANBN heeft al een hele geschiedenis achter de rug. Centraal staat zelfhulp bij eetstoornissen: mensen helpen mensen.

[bezoek de website van ANBN]

 

OCMW, voor de kinderen

Kinderen liggen ons na aan het hart. Daarom trachten wij de kansarmen uit onze gemeenten een leuke paasdag te bezorgen, door jaarlijks voor paarhaas te spelen.

In elk van de meer dan 140 pakketjes die verdeeld worden onder Boutersem en Bierbeek zit heel wat lekkers om de kinderen een fijne Paaszondag te bezorgen.

 

 

Mensen van bij ons

Omdat het toch altijd draait om mensen, trachten wij bij RCBB ons ook in te zetten voor zij die hulp kunnen gebruiken, buiten de grenzen van organisaties om. Zo hebben wij bijvoorbeeld positief gereageerd op de vraag van de gemeente Boutersem om ons steun te geven aan een gezin dat door een huisbrand hun eigendommen verloren is.

[artikel]

 

AMBER vzw

Op 12.11.2016 heeft Rotary Club Boutersem-Bierbeek, in het bijzijn van Nathalie Huyghebaert, District Gouverneur van Rotary, een elektrische fiets overhandigd aan de vzw Amber, een organisatie in de Bijzondere Jeugdzorg. “Deze ondersteuning is onder andere mogelijk door de opbrengst van het concert van Cappella Concinite, dat we op 11 juni organiseerden in CC De Borre in Bierbeek”, zegt Tamara Bollaerts, voorzitter Commissie Diensten aan de Gemeenschap Rotary Club Boutersem-Bierbeek. “Kort nadat we aan de Boutersemse en Bierbeekse scholen de groene verkeersmannetjes, de ‘veilige Victors’ overhandigden, kunnen we nu een andere lokale vereniging blij maken.”

[artikel]

Boutersemse scholen

03.09.2016 – Rotary Boutersem-Bierbeek schonk aan de drie Boutersemse scholen knalgroene “Victors”. Met hun opvallende kleur en de boodschap “Langzaam” moeten ze er de automobilisten toe aanzetten trager te rijden aan onze schoolpoorten.

[artikel]

 

 

Akabe

24.04.2015 – De Akabe groep van Scouts Boutersem was rond die tijd net opgericht, en zij hadden nood aan aangepast spelmateriaal en financiële ondersteuning voor hun kampplaatsen. De leiding is komen opdienen op onze chartering en in ruil ging de opbrengst van die avond naar Akabe.